Projekt "Pivní tramvaj"

  • Články

Realizace systému

Naše firma se podílela na realizaci projektu DPMB a.s. tzv. “pivní tramvaje”. Do této speciální tramvaje jsme dodávali vnitřní audio/video systému. Ten se skládá z upraveného řídicího palubního počítače EPIS 4.0A, ze tří LCD displejů pro cestující – VCS 185A, z ethernetovského přepínače ECU-8P a dalších instalačních komponentů. Pro tento systém jsme vyvinuli nový ovládací program jak pro palubní počítač – aplikace pro řízení audiovizuálních programů a pro LCD displeje pro cestující. Systém multimediálního přehrávače je zvláštní novým způsobem synchronizace přehrávání filmů v jednotlivých LCD displejích.


20130615-1132171-cz Foto z představení pivní tramvaje 15.6.2013



vcs185a-cz

 Vozidlový LCD panel – VCS185A – základní obrazovka



busportal2-czInteriér pivní tramvaje (převzato z Busportálu.cz ©Jan Havíř)
busportal1-cz Interiér pivní tramvaje (převzato s Busportálu.cz ©Jan Havíř). 


Princip ovládání audiovideo systému “pivní tramvaje”

Dodávaný systém pro pivní tramvaj představuje standardně dodávaný systém palubního počítače – EPIS 4.0A, terminálu s 8″ barevnou dotykovou obrazovkou – EPT 4.08 spolu s doplňujícími komponenty jako je 8. portový fast ethernet switch s řízeným napájením portů TPoE* – ECU8P a sadou vozidlových 18,5″ LCD displejů pro cestují – VCS 185A. Jako doplňující prvek v námi dodávaném systému je i bezdrátový náhlavní mikrofon který je propojen s našim palubním počítačem.

terminal-beer-tram

Umístění ovládacího terminálu palubního počítače v pivní tramvaji

Odlišností od standardně dodávaného palubního systému je upravený systém palubního počítače kdy se systém chová jeko multimediální přehrávač vybavený audio vstupy a výstupy. Z toho důvodů má systém i zcela přepracovanou ovládací obrazovku, tak aby byl pro obsluhu co možno nejjednodušší viz: následující obrázek.

beerTramMenu

Hlavní obrazovka řídícího systému pivní tramvaje.